Sallad Olivje

Ingredienserna i denna sallad varierar lite från land till land och ibland även från familj till familj. Men detta receptet är inspirerat av den ryska versionen.
Salladen är en storfavorit på matbordet, speciellt vid högtider.
Man kan med fördel koka allt som ska kokas dagen innan och låta det stå kallt i kylen över natten.

Receptet:

6-8 portioner

1 paket smala korvar, kokta och avsvalnade (alt. kyckling- eller kalkonkorv)

5-8 st potatisar, beroende på storleken

2 st stora morötter

6 st ägg, hårdkokta

150 g delikatessgurka + lite av vätskan

1 st bruk gröna ärtor + lite av vätskan

2 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

salt och peppar

Skala och dela potatisarna på mitten. Skala morötterna.
Koka tillsammans i en stor kastrull med lite salt. Dem ska vara genomkokt men ha kvar lite av fastheten, inte vara mosiga. Häll av allt vatten och låt svalna helt.
Hacka potatis, morötter, ägg och gurka fint.
Lägg det en stor bunke eller kastrull och häll i ärtorna, rör om lite.
Blanda ner creme fraiche och majonäs + lite av vätskorna (ca 1 msk) och rör om så det blandas in väl.
Smaka av med salt och peppar.

Salladen är godast om den får stå och dra i kylen i några timmar eller över natten. Därför det går utmärkt att förbereda salladen dagen innan.

This entry was posted in Buffémat, Kalas, Midsommar, Nyår, Påsk, Sallader, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Sallad Olivje

  1. Pingback: Nyttigt med ägg - Näringsinnehåll, Recept med ägg | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>