Salami & Brieostpaj

Paj är en storfavorit mångas hem. En bra idé är att baka pajen på söndag och sedan portionsfrysa den och ha med sig i lunchlådan tillsammans med lite sallad.

Detta är inte precis en fettsnål variant men så otroligt god att det kvittar! Välj salamisorten omsorgsfullt, det ska vara en smakrik och god salami.

Receptet:

pajskal

salami, hackad/skivad

brieost

2 st tomater

3 ägg

2 1/2 dl grädde

1 tsk salt

peppar

Gör pajdegen och tryck ut det i en pajform, ställ i kylen i ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i ca 12 minuter på 175 grader.
Under tiden kan du skära salamin och brieosten (ta bort skalet från osten). Skiva tomaten i cirklar.
Fyll pajskalet med salami och brie. Vispa ihop grädde och ägg, tillsätt salt.
Häll över stanningen och lägg tomatskivorna ovanpå och strö lite peppar över.
Ställ i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter på 225 grader.

This entry was posted in Matpajer, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>