Rotfruktsgratäng

En enkel och mättande vegetarisk gratäng.

Genom att koka rotfrukterna i mjölk blir dem härligt krämiga och gratängen blir mjuk och saftig.

Receptet:

ugn: 200 grader

4 st potatisar

100 g rotselleri

100 g kålrot

1 st palsternacka

2 st vitlöksklyftor, pressade

2 tsk timjan, finhackad

4 dl mjölk

1 dl vispgrädde

2 st ägg

salt och peppar

2 dl riven ost

Skala alla rotfrukterna och skiva dem, inte allt för tunt. Häll ner mjölken i en stor kastrull och lägg i rotfrukterna, salta och peppra. Låt koka i ca 5 minuter, bara så dem blir lite mjuka men har kvar en del av sin spänst. Häll av mjölken, men spara 1 dl.
Smörj en ugnssäker form och sprid ut dem mjölkkokta rotfrukterna i den.

Vispa ihop mjölken med vispgrädde, ägg, vitlök, timjan, salt och peppar. Häll över rotfrukterna och strö osten över. Ställ i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

This entry was posted in Gratänger, Recept, Vegetariskt and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Rotfruktsgratäng

  1. Pingback: Till lunchlådan | foodelicious

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>