Rostad pumpa

Söta, rostade pumpaklyftor med smak av vitlök, chili och rosmarin.

Receptet:

350 g pumpa

1 msk olivolja

1 st vitlök

½ tsk flingsalt

chilikrydda

1 tsk rosmarin

Koka upp vatten med salt. Skär pumpan, med skalet på, i avlånga klyftor och koka dem i ca 5 minuter.
Värm ugnen till 225 grader.
Ta ut dem och lägg på dem i smord ugnsform, ställ in i mitten av ugnen i 15 minuter.
Rör ihop olivolja, pressad vitlök, flingsalt, chilikrydda och rosmarin. Pensla blandningen på pumpan och ställ tillbaka i ugnen i 10 minuter, höj värmen till 250 grader.

This entry was posted in Halloween, Recept. Bookmark the permalink.

2 Responses to Rostad pumpa

  1. Pingback: Fira Halloween med foodelicious | foodelicious

  2. Maria says:

    Smarrigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>