Rostad paprikasallad

Rostad paprika passar väldigt bra till grillat. Den lätt syrliga smaken av vitvinsvinägern i salladen är en bra balans till kött.

Receptet:

ugn: 225 grader

2-3 portioner

1 st röd paprika

2 st gröna långa paprikor

olivolja

salt

peppar

vitvinsvinäger

ca 50 g fetaost

Dela och kärna ur den röda paprikan. Dela den i 4 delar.
Smöra botten på en ugnsform med lite olivolja, lägg på den röda paprikan och båda gröna (hela) med skalet upp. Ringla över lite olivolja och salta lätt.
Rosta i ugnen tills paprikan fått färg och blivit mjuk.

Låt den svalna lite och skär den sedan i strimlor. Lägg i en skål och blanda med lite svartpeppar och vitvinsvinäger. Smaka av och tillsätt ev. lite salt.
Smula fetaosten och rör ihop försiktigt.
Servera den gärna ljummen eller kall.

This entry was posted in Grönsakstillbehör, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rostad paprikasallad

  1. Så gott, du har inget recept på pizzasallad, sonen på 3 år gillar det :-)

    • foodelicious says:

      Jag har faktiskt aldrig gjort pizzasallad hemma. Men visst är det väldigt gott! Får ta och göra det nån dag och lägga upp receptet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>