Rosmarinkryddad karré med mozzarellagratinerad gnocchi

En saftig bit karré kryddad med färsk rosmarin och vitlök. När man steker karrén hastigt innan ugnen ger man ytan fin färg och håller saften inne bättre.

Gnocchi gratinerad med mozzarella är ett enkelt tillbehör som även passar utmärkt till kycklingrätter.

Recept på karré:

ugn: 175 grader

4 skivor fläskkarré

en kvist färsk rosmarin

1 st vitlöksklyfta

flingsalt

svartpeppar


mozzarellagratinerad gnocchi:

ugn: 225 garder

1 paket gnocchi

1 paket mozzarellaost

riven muskot

svartpeppar

salt

parmesanost

Stek karrén i en upphettad stekpanna tills den får en yta, ca 1 minut per sida.
Lägg i en ugnsfast form och gnid in pressad vitlök och rosmarin. Salta med flingsalt och krydda lite med svartpeppar. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen når 75 grader, ca 15 minuter.

Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av allt vatten och stek dem i stekpannan tills de får lite färg, 2-3 minuter. Skaka om pannan emellan.
Lägg över en smord ugnsform, salta och peppra lätt. Riv ner lite muskot.
Grovhacka mozzarellaosten och rör ner med gnocchin. Gratinera i ugnen tills osten smält. Riv över parmesanost innan servering.

This entry was posted in Kött, Pasta, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rosmarinkryddad karré med mozzarellagratinerad gnocchi

  1. Fia says:

    Ser riktigt gott ut!

  2. Ja nu har vi gnocchin där igen!.. och jag har ännu inte hunnit testat det ….men snart så. Det ser underbart gott ut iaf. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>