Rosépepparlax med fetaoströra

Rosépeppar ger laxen en god söt-pepprig smak och det behövs inte mycket mer än så. Köp gärna färsk lax och pressa lite citronsaft över laxen för att göra den extra saftig.

En riktigt god röra till lax är fetaoströra som piffas upp med soltorkade tomater och färsk basilika i detta recept.
Enkelt och gott till både lunch och middag. Servera med ugnsbakade rotfrukter som morot, rödbeta, palsternacka och med färskpotatis.

Recept på rosépeppar lax:

ugn: 175 grader

2 st laxfiléer

citronsaft

rosépeppar

gourmetsalt

Fetaoströra:

50 g fetaost

1/2 dl creme fraiche

3-4 st soltorkade tomater

några färska basilikablad

ev. salt

svartpeppar

Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Pressa lite citronsaft på laxen.
Krossa rosépeppar och strö över. Salta generöst med gourmetsalt.
Baka laxen i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

Mosa fetaosten med gaffel i en skål. Tillsätt creme fraiche, hackade soltorkade tomater och basilikablad.
Rör ihop till en slät röra. Smaka av med ev. en nypa salt och lite svartpeppar.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>