Red Velvet Cake

En så otroligt vacker tårta och ett så enkelt recept. Kakan är ursprungligen från Amerika, är väldigt populär och har en lätt fluffiga konsistens och ljuvlig smak.

Detta recept kan även användas till att baka Red Velvet Cupcakes.

Receptet:
ugn: 175 grader

3 dl strösocker

2 st ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 msk vitvinsvinäger

1 dl rapsolja

2 1/2 dl mild yoghurt

1 1/2 msk röd karamellfärg

glasyr:

400 g Philadelphiaost

2 1/2 dl florsocker

Smörj och bröa en rund kakform med löstagbara kanter.
Vispa socker och ägg till en vit och porös smet.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vitvinsvinäger, rapsolja, och yoghurt. Tillsätt karamellfärg en och blanda in jämt. Häll ner smeten i kakformen och ställ i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den och låter kallna helt.

Rör ihop Philadelphiaosten med florsocker. Dela kakan två delar och bred på glasyr på underdelen. Lägg på ovandelen och täck hela kakan med resterande glasyr.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Finmiddag, Mjuka kakor, Recept, Tårtor and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Red Velvet Cake

  1. Håller med, det är en himla god kaka, den blir så saftig

    • foodelicious says:

      Alltid lika uppskattad :)

  2. Pingback: Alla Hjärtan Dag | Foodelicious.se - delikata recept

  3. Sanna says:

    Oj vad gott! Har läst om denna kaka men aldrig bakat :) Detta receptet måste jag testa!

  4. Pingback: Nyårsmeny de luxe med goda recept | Foodelicious.se - Delikata Recept

  5. Pingback: Red Velvet Coffee Cake | Trollcaféet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>