Räksmörgås med citronmajonnäs på rågbröd

Lyxig räksmörgås med skalade räkor, citronmajonnäs och ägg på rågbröd. Denna räkmörgås kan avnjutas till lunch eller ätas som ett större mellanmål.

Recept på räksmörgås:

2 portioner

ca 500 g räkor med skal, tinade

2 skivor rågbröd

smör

1 st kokt ägg

2 st salladsblad

1/2 dl majonnäs

citronsaft från 1/2 citron

2 st citronskivor

några gurkskivor

dillvippor

Skala räkorna.
Bre smör på rågbrödsskivorna och lägg på salladsblad. Rör ihop majonnäs med citron och fördela på smörgåsen.
Lägg på de skalade räkorna. Skiva ägget och gurkan och lägg på smörgåsen.
Dekorera med några dillvippor och citronskiva. Njut av din räksmörgås.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Finmiddag, Förrättssmörgås, Midsommar, Påsk, Recept, Smörgåsar and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Räksmörgås med citronmajonnäs på rågbröd

  1. Den hade sambon garanterat inte tackat nej till :-)

  2. Det var evigheter sen jag åt räkmacka! Jag vill gärna ha tekaka till min men rågbröd är ju nyttigare och det är inte dumt det heller:)

  3. Räksmörgåsar är ju bara SÅ mumsigt gott :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>