Gratinerade musslor med vitlök och parmesanost

Gratinerade musslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes.

Recept på gratinerade musslor:

500 g blåmusslor i halvskal (frysta)

1/2 dl olivolja

2-3 st vitlöksklyftor

1 msk finhackad persilja

gourmetflingsalt

1 dl parmesanost

Tina musslorna på ett fat med bakplåtspapper. Häll av vattnet som samlats i skalet och lägg tillbaka på plåten.
Blanda olivolja, pressad vitlök och finhackad persilja i en skål. Fördela röran på varje mussla. Strö över gourmetflingsalt och lägg sedan en lite hög riven parmesanost på varje mussla.
Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna något innan servering.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Drinktilltugg, Finmiddag, Fisk- & skaldjursförrätt, Nyår, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>