Räkmacka

Super fräsch macka som går snabbt att göra. Se till att vattnet från räkorna har runnit av ordentligt så att mackan inte blöts ner.

Receptet:

2 portioner

2 skivor bröd, t.ex. rågkaka

100 g skalade räkor

1 hårdkokt ägg

1 dl majonnäs

2 msk cream fraiche

2 tsk dill, finhackad

4 st salladsblad

1 st tomat

salt

2 st citronskivor

Rör ihop majonnäs, cream fraiche, dill och lite salt. Bred på ett tunt lager på brödskivorna. Lägg på 2 salladsblad på varje macka.
Fördela resten av majonnäsröran på mackan och lägg på några tomatskivor.
Sen ska räkorna på.
Skiva ägget och placera ut skivorna på räckorna och toppa med en skiva citron på varje.

This entry was posted in Recept, Smörgåsar and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>