Räkcheesecake

Cheesecake kan även göras matig och blir väldigt god med underbara havssmaker. Planering krävs här dock, då den ska stå och stelna i kylskåpet.
En kall cheesecake med räkor gör sig fint på buffén eller som förrätt.

Receptet:

botten:

6 skivor kavring

75 g smör

cheesecake:

500 g räkor med skal

4 st gelatinblad

1 st rödlök

2 msk dill

300 g Philadelphiaost

4 dl creme fraiche

1/2 dl majonnäs

2 msk pepparrot

1 burk stenbitsrom

en nypa svartpeppar

dekoration:

100 g räkor

dill

(halva burken stenbitsrom)

Smula kavringen och mixa med smöret som antingen kan smältas eller vara rumstempererat.
Tryck ner massan i botten på en rund form med löstagbar kant. Ha gärna bakplåtspapper på botten. Ställ kallt så länge.

Tina räkorna, skala och grovhackad dem. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i 10 minuter.
Finhacka rödlök och dill.
Rör ihop Philadelphiaost, 3 dl creme fraiche, majonnäs och pepparrot i en stor bunke.
Mät upp resterande creme fraiche (1 dl) i en liten kastrull och värm upp. Krama ur gelatinbladen och smält dem under omrörning i kastrullen.

Häll över i bunken och blanda väl. Rör ner löken, dillen och räkorna tillsammans med halva burken med stenbitsrom och svartpeppar.
Häll upp allt i formen och täck den väl med plastfolie. Ställ in i kylskåpet över natten eller minst i 4 timmar.
Dekorera med skalade räkor, dillkvistar och resten av stenbitsromen.

This entry was posted in Buffémat, Finmiddag, Fisk- & skaldjursförrätt, Förrättssmörgås, Midsommar, Nyår, Påsk, Recept, Smörgåsar and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Räkcheesecake

  1. Pingback: Gott till påsken | Foodelicious.se - delikata recept

  2. Camilla says:

    Recept

  3. Disney says:

    You’ve captured this peetfcrly. Thanks for taking the time!

  4. http://www./ says:

    Det var et nydelig sjal. Og så mange flotte og nyttige gaver du har fått i kalenderen. Det gir meg tips til små gaver. Ønsker deg ei fortsatt god påskehelg :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>