Rabarbermarmelad med smak av vanilj

Det är busenkelt att göra egen marmelad. Detta recept är kanongott till frukost eller brunch, på scones eller en rostad macka.








Receptet:

400 g rabarber

1 st vaniljstång

300 g syltsocker


Skölj, skala och skiva rabarberna. Lägg allt i en kastrull och sjud (koka på låg värme) i någon minut. Dela vaniljstången mitten och lägg ner i kastrullen.
Fortsätt sjuda tills rabarbern blir mjuk och krämig, ca 12-15 minuter. Rör om då och då.

Mät upp syltsockret och rör ner, höj temperaturen och låt marmeladen koka kraftigt under ständig omrörning i ett par minuter.
Låt svalna något och ta upp vaniljestången och skrapa ur kärnorna i marmeladen. Häll upp i en ren glasburk och sätt på locket.

Förvara marmeladen svalt så håller den länge.

This entry was posted in Recept, Sylt & Marmelad and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>