Rabarberkräm med färska jordgubbar

Syrlig rabarberkräm är gott och fräscht till sommaren. Den är smaksatt med vanilj och serveras tillsammans med skivade färska jordgubbar och en klick yoghurt.

Receptet:

2-4 portioner

½ l rabarber

2 dl vatten

½ dl strösocker

½ tsk äkta vaniljpulver

1 msk maizena


jordgubbar

krämig yoghurt

Skala och rensa rabarbern och skär i skivor. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten, socker och vanilj. Koka på medelvärme i ca 5 minuter, tills rabarbern är mjuk.
Rör ut maizena i lite, lite vatten och rör ner i rabarbern. Låt den koka upp igen och ta sedan av från spisen och låt svalna. Fördela i tallrikar eller skålar.
Skiva jordgubbarna och lägg bredvid rabarberkrämen. Klicka ut yoghurt på varje tallrik och servera.

This entry was posted in Fruktefterrätter, Kalas, Midsommar, Mousse Créme mm., Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Rabarberkräm med färska jordgubbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>