Rabarber & Pekannöts muffins

Ett tips är att köpa rabarbern under säsong, skala och skiva den och sedan frysa in den. Då har du tillgång till god rabarber året runt!








Receptet:

24 st muffins

ugn: 200 grader

4 dl socker

200 g smör, rumstempererat

6 st ägg

7 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

2 dl mjölk

2 st rabarber

70 g pekannötter


Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Grovhacka nötterna.
Vispa ihop smör och socker till en fluffig massa. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en porös smet.
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det i smeten. Häll ner mjölk, tillsätt nötterna och rör försiktigt allt till en jämn smet.
Fyll varje muffinsform med till 2/3 och tryck ner ca 4 bitar rabarber i varje form.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

This entry was posted in Muffins & Cupcakes, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Rabarber & Pekannöts muffins

  1. Pingback: Rabarber | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>