Rabarber- och äppelkaka

En riktigt saftig paj fullspäckad med rabarber och äpple. Blanda gärna i pekannötter som gör pajen ännu godare.

Receptet:

ugn: 175 grader (varmluft)

3 st ägg

1 dl strösocker

1 dl rårörsocker

1 krm äkta vanilj

50 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

1 stor rabarber

2 st äpple

100 g pekannötter

Skala och skiva rabarbern och tärna äpplena. Grovhacka pekannötterna.
Vispa ägg, strösocker, rårörsocker och äkta vanilj till en fluffig och porös smet.
Smält smöret och blanda med mjölken. Rör ner i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd försiktigt ner i smeten.
Blanda i frukten tillsammans med pekannötterna.
Häll smeten i en smord pajform och grädda mitt i ugnen i 20 min.

This entry was posted in Midsommar, Mjuka kakor, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>