Rabarber- och äppelpaj

Väldigt enkelt recept på god paj, perfekt när man plötsligt blir sugen på att baka nått snabbt och enkelt. Servera gärna pajen med vaniljglass!

Recept på rabarber- och äppelpaj:

ugn: 175 grader

350 g rabarber

1 tsk socker

3 st stora röda äpplen

en handfull pekannötter

pajdeg:

150 g smör

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl socker

ca 2 tsk socker

2 tsk kanel

Skala och skär rabarber i mindre bitar, lägg i en bunke och blanda med socker. Skiva äpplena.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ihop med det smälta smöret till en mjuk deg.
Tryck ut degen i en pajform och sprid ut rabarbern. Krossa pekannötter lite och strö över. Lägg ut äppelskivorna lite omlott så dem täcker hela pajen.
Strö lite socker över och sedan kanel.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40-45 minuter.

This entry was posted in Bakpajer, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>