Potatisskivor med löjrom

Servera löjrom på tjocka kalla potatisskivor som tilltugg till drinken eller som en lyxig förrätt. Använd gärna både sötpotatis och vanlig potatis som variation.

Recept på potatisskivor:

ugn: 225 grader

1 st sötpotatis

2 st stora potatisar

olivolja

flingsalt

Tvätta och putsa potatisen. Skala sötpotatisen, men låt gärna skalen på den vanliga potatisen vara kvar.
Skiva i tjocka skivor, ca 1 ½ cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lite olivolja. Strö flingsalt över.
Baka potatisen i mitten av ugnen, ca 20 minuter eller tills den är mjuk och fått färg.
Låt svalna helt.


creme fraiche

löjrom, röd och svart

Klicka ut creme fraiche och löjrom på varje potatisskiva och servera som drinktilltugg eller förrätt.

This entry was posted in Drinktilltugg, Finmiddag, Fisk- & skaldjursförrätt, Midsommar, Nyår, Påsk, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Potatisskivor med löjrom

  1. Det ser riktigt smarrigt ut, de kommer jag att testa som hockeysnacks!!…=)

    • foodelicious says:

      Gör det! Mumsiga är dem :)

  2. Emmy says:

    Detta är ju så gott! Brukar vi göra till midsommar och kräftskiva när det finns färskpotatis. Passar så klart när som!

    • foodelicious says:

      Passar ju perfekt till midsommar och kräftskivan! Jag gjorde dessa till nyår och mums vad gott det var! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>