Potatisgratäng med dill

En krämig potatisgratäng med smak av dill. Passar bra till kött och fisk.


Receptet:

4 portioner

8 st potatisar, med skal

2 dl mjölk

1 dl vispgrädde

2 msk vetemjöl

salt och peppar

2 msk dill, finhackad

2 dl riven hårdost

Häll mjölk och grädde i en kastrull och vispa ner mjöl. Koka upp på medelvärme och tillsätt salt och peppar efter smak. Blanda ner dill.
Skiva potatisen i tunna skivor.
Smörj en ugnsform med lite av såsen och varva potatis och sås.
Ställ in i nedre delen av ugnen, på 225 grader i 30 minuter. Toppa gratängen med riven ost och ställ tillbaka formen i ugnen i 10 minuter, tills osten smält och fått fin färg.

This entry was posted in Gratänger, Potatis, Recept, Vegetariskt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>