Potatischips

Det är så enkelt att fritera potatischips själv och dessutom slipper du alla onödiga tillsatser.
Servera potatischipsen som snacks, till drinken, till din hemlagade hamburgare, till smörgåsen eller till något annat gott!

Receptet:

4-6 st potatisar (beroende på storleken)

ca 1 liter rapsolja

flingsalt

Tvätta potatisarna men skala inte dem. Skär potatisarna i riktigt tunna skivor med en osthyvel, och lägg skivade potatisen i en kökshandduk och torka den försiktigt genom att krama lätt.
Mät upp rapsoljan i en hög, tjockbottnad kastrull och värm till ca 180 grader (testa med en bit bröd, blir den gyllenbrun på en minut är oljan klar att fritera i).

Fritera några potatisskivor i taget tills dem är gyllenbruna, ta upp med tång (av metall) eller hålslev. Lägg ut skivade potatisen på papper och strö flingsalt över potatisskivorna. Kör nästa omgång med potatisskivor. Fortsätt så tills alla potatisskivorna är friterade så dem blir potatischips.

Innan du börjar fritera!

> Ha ett lock i närheten, ifall oljan skulle överhettas.
> Sätt inte igång fläkten. Den ska vara avstängd under hela friteringstiden.

Läs mer om fritering här →

This entry was posted in Drinktilltugg, Potatis, Recept, Snacks and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Potatischips

  1. Jens says:

    Ska testas redan till helgen!

  2. ser jättefina ut, tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>