Pizza med kalkonskinka, lök & tomat

Hembakad pizza kan varieras i det oändliga. Detta recept är väldigt enkelt med en god tomatsås, kalkonskinka, lök och skivad tomat och ger saftiga pizzor.

Det är roligt att baka pizza själv och dessutom behöver det inte alls ta lång tid om du kalljäser degen kvällen innan.

Receptet:

2 riktigt stora eller 3 normalstora

ugn: 275 grader

pizzadeg:

2 dl vatten

25 g jäst

3 msk rapsolja

1 tsk salt

1 msk socker

4 dl vetemjöl special

1 dl durumvete

Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Läs upp jästen och blanda ner salt och socker.
Blanda vetemjöl special och durumvete och rör ner i vätskan. Knåda för hand i 7-8 minuter eller kör 5 minuter i maskin.
Degen ska vara blank och smidig. Täck med folie och låt den kalljäsa i kylen över natten.

Nästa dag tar du fram degen ca 30 minuter innan den ska bakas ut så den blir smidig i rumstemperaturen.

tomatsås:

400 g passerade tomater

1/2 st gul lök

1 st vitlöksklyfta

1 msk oregano

1 msk basilika

salt

socker

rapsolja

Finhacka lök och vitlök, fräs på medelvärme i olja. Tillsätt passerade tomater och sänk värmen till svag.
Krydda med oregano, basilika, salt och lite socker. Låt koka i 15 minuter och smaka av för kryddning.

fyllning:

ca 200 g kalkonskinka, strimlad

3 dl riven ost

1/2 st gul lök, skivad

2-3 st tomater, skivade

oregano, torkad

Ta ut degen 30 minuter innan den ska bakas ut.
Knåda den på mjölat bord och dela i lika stora bitar (2 eller 3). Kavla ut dem och nyp upp kanterna lite. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.
Bred ut tomatsåsen och fördela ost, kalkonskinka, lök och tomatskivor. Krydda med oregano och ställ in i ugnen.
Pizzorna ska bakas i ca 10 minuter var.

This entry was posted in Kalas, Pizza & Piroger, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Pizza med kalkonskinka, lök & tomat

  1. Här blir det pizza imorgon, brukar ofta också kalljäsa, fast göra den tidigt på morgonen och ha den i kylen under dagen, använder precis som du durumvete i, blir godare då tycker jag. Imorgon blir det nog pizza med skinka, bananer, ananas, jordnötter och curry till mig, sambon får skinka, bacon, champinjoner, ost, cocktailtomater på sin pizza. Mumsigt blir det :-)

    • foodelicious says:

      Har man tid att göra degen på morgonen är det ju perfekt. Det är så praktiskt med kalljäsning.
      Era pizzor låter toppen! Smaklig måltid :)

  2. SusanneSj says:

    Nu blev jag verkligen sugen på hembakad pizza, ser supergott ut.

    • foodelicious says:

      Visst är det underbart gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>