Pestopasta med tomat, parmesan och pinjenötter

Med fantastiska och smakfulla ingredienser som pesto, parmesan och pinjenötter är denna pastan inte bara väldigt god men även snabblagad. Gör gärna extra och ta med i lunchlådan dagen efter.
Villa man kan man tillsätta lite strimlad stekt kycklingfilé, om man saknar proteinet.

Receptet:

2 portioner fusilli pasta

1 st schalottenlök

1 st vitlöksklyfta

1 st förpackning körsbärstomater

ca 1/2 burk grön pesto

olivolja

parmesanost

pinjenötter, en handfull

salt och svartpeppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på hög värme. Rör om så de inte bränns. Ställ åt sidan och låt svalna.
Koka pastan al dente i saltat vatten.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek i olivolja till den blir lite genomskinlig.
Halvera tomterna och lägg i stekpannan. Stek dem lite mjuka, ca 2 minuter.
Häll av vattnet från pastan, tillsätt lite olivolja och peston. Rör om så allt blandas. Tillsätt tomaterna och löken från stekpannan och riven parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela i två tallrikar och strö över pinjenötterna.

This entry was posted in Pasta, Recept, Vegetariskt and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pestopasta med tomat, parmesan och pinjenötter

  1. Perfekt och gott när det ska gå snabbt och vara enkelt!

    Tack så mycket för din fina kommentar i vårt kök, blir så glada för dina fina ord!

    Hoppas du får en härlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>