Med fantastiska och smakfulla ingredienser som pesto, parmesan och pinjenötter är denna pastan inte bara väldigt god men även snabblagad. Gör gärna extra och ta med i lunchlådan dagen efter.
Villa man kan man tillsätta lite strimlad stekt kycklingfilé, om man saknar proteinet.
Receptet:
2 portioner fusilli pasta
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 st förpackning körsbärstomater
ca 1/2 burk grön pesto
olivolja
parmesanost
pinjenötter, en handfull
salt och svartpeppar
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på hög värme. Rör om så de inte bränns. Ställ åt sidan och låt svalna.
Koka pastan al dente i saltat vatten.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek i olivolja till den blir lite genomskinlig.
Halvera tomterna och lägg i stekpannan. Stek dem lite mjuka, ca 2 minuter.
Häll av vattnet från pastan, tillsätt lite olivolja och peston. Rör om så allt blandas. Tillsätt tomaterna och löken från stekpannan och riven parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela i två tallrikar och strö över pinjenötterna.
Perfekt och gott när det ska gå snabbt och vara enkelt!
Tack så mycket för din fina kommentar i vårt kök, blir så glada för dina fina ord!
Hoppas du får en härlig helg!