Pastasallad med scampi och ostchips

Matig och väldigt enkel sallad som passar lika bra till lunchlådan som till en lättare middag. Knaprig ostchips är god att göra på ex västerbottensost eller en annan vällagrad god ost.

Receptet:

200 g scampi

salt

chilikrydda

2 portioner fusili

babyspenat

gurka

1 st avokado


ostchips:

1 dl valfri riven ost (ex. västerbottensost)


dressing:

1 dl yoghurt

2 msk majonnäs

1/2 st citron, saften

salt

Tina scampi och skala dem.
Koka pastan. Låt svalna genom att skölja med kallt vatten, låt rinna av ordentligt.
Stek scampi i lite olivolja i en het panna tills de får färg, ca 3-4 minuter. Krydda med lite salt och chili.

Torka pannan ren med hushållspapper och gör två ost högar. Osten ska smälta helt, ta sedan av pannan från spisen och låt ostchipsen stelna.

Lägg upp pasta på två tallrikar, sedan babyspenat och skivad gurka.
Skala, dela och kärna ur avokadon och skär i klyftor, lägg på salladen.

Vispa ihop ingredienserna till dressingen och rigla den över salladen. Toppa med scampi och en ostchips.

This entry was posted in Mejeri, Recept, Sallader and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pastasallad med scampi och ostchips

  1. bella says:

    pasta sallad är så gott!

  2. Så gott det ser ut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>