Pastagratäng med kyckling & spenat

En gratäng med stora pastasnäckor som fångar upp kycklingen, spenaten och ricottaosten perfekt.

Denna rätt bör helst ätas direkt. Vill man ta med överbliven gratäng i lunchlådan dagen efter så strö över lite riven ost innan den åker in i mikron. Annars kan pastan lätt få en något torr yta.

Receptet:

ugn: 225 grader

500 g Lumaconi Pasta (snäckformad pasta)

400 g kycklingfilé

1 st vitlöksklyfta

1 st lök

150 g babyspenat

250 g ricottaost

1 ask cocktailtomater

salt och peppar

1 msk rapsolja

Koka pastan i saltat vatten i stor kastrull, men den ska fortfarande vara hårt, något mer hård än al dente. Låt pastan rinna av.
Skär kycklingfilén i småbitar och fräs i uppvärmd stekpanna med olja, tills kycklingen får färg.
Hacka vitlök och lök och bryn med kycklingen tills kycklingen är genomstekt.
Rör ner ricottaost och smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna i mitten och blanda ner tillsammans med babyspenaten. Ta bort stekpannan från spisen och rör försiktigt ihop med pastan.
Smörj en ugnsform och häll över pastan i formen.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.

This entry was posted in Gratänger, Kyckling, Pasta, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Pastagratäng med kyckling & spenat

  1. Det låter riktigt gott! Pastagratäng är något som jag kan längta ihjäl mig efter…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>