Pasta med sardeller i tomatsås

En snabblagad pastarätt som är väldigt god till en bit färskt bröd och lite olivolja att doppa i.

Strö gärna på lite hyvlad parmesanost precis innan servering!


Receptet:

2-3 portioner

fusilli pasta

400 g krossade tomater

1 burk sardeller (80 g)

1 st vitlöksklyfta

1 st schalottenlök

1/2 st röd chili

salt och peppar

rapsolja

Koka pastan enligt förpackningen i saltat vatten.
Finhacka vitlök, schalottenlök och chili. Fräs i olja i ett par minuter, se till att det inte bränns.
Tillsätt krossade tomater och låt puttra på låg värme i ca 10 minuter.
Hacka sardellerna och rör ner i tomatsåsen, låt fortsätta små puttra i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda med den kokta pastan och toppa ev. med hyvlad parmesanost.

This entry was posted in Pasta, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Pasta med sardeller i tomatsås

  1. Sanna says:

    Perfekt när man vill ha en snabb middag ju :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>