Pasta med vodkasås och scampi

En skvätt vodka i pastasåsen gör susen! I detta recept är såsen krämig med grädde, tomat schalottenlök och vitlök. Till denna pastarätten är det riktigt gott med stora räkor, scampi, som får stekas med vitlöken och få lite färg först innan de blandas ner i såsen.

En enkel och lyxig maträtt och en underbar smakupplevelse.

Receptet:

2 portioner spaghetti

ca 200 g scampi

2 st schalottenlök

2 st vitlöksklyftor

1-2 st tomater

2 dl grädde

4 msk vodka

olivolja

salt

peppar

Tina och skala scampi.
Koka spaghetti i saltat vatten al dente. Häll av vattnet men spara lite av spadet, några matskedar räcker.
Finhacka schalottenlök och vitlöksklyftorna, bryn i olivolja på medelvärme. Lägg i scampi och låt steka i ett par minuter. Grovhacka tomat och blanda ner i stekpannan.
Tillsätt vodka, sedan grädde, salt och peppar. Låt koka sakta på medelvärme i ca 5 minuter. Smaka av.
Blanda spaghetti med det sparade spadet och vodkasåsen med scampi i en stor kastrull.

This entry was posted in Pasta, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>