Pasta med musslor i krämig sås och knaprig bacon

Musslor på burk passar utmärkt att använda i pastarätter. Tillsammans med en krämig, gräddig sås och knaperstekt bacon är detta en maträtt som förgyller vardagen.

Recept på pasta med musslor och knaprig bacon:

1 paket färsk pasta

1 konservburk musslor

1 st schalottenlök

1 st vitlöksklyfta

ca 1 msk olivolja

1 1/2 dl grädde

svartpeppar

salt

1 paket bacon

parmesanost

Stek bacon knaprig, låt rinna av på hushållspapper och hacka i småbitar.
Koka pastan enligt instruktionerna förpackningen.
Hacka schalottenlök och finhacka vitlöken, fräs i olivolja i ett par minuter och tillsätt sedan grädden.
Öppna konserven med musslorna och häll spadet i grädden. Smaka av med salt och svartpeppar. Sänk värmen och låt såsen småkoka.

När pastan är färdigkokad, häll av vattnet och häll gräddsåsen över pastan. Tillsätt musslorna. Blanda pastan med såsen och musslorna.
Fördela på två tallrikar, gärna lite varma tallrikar, och strö över knaprig bacon och riv parmesanost över.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Pasta, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Pasta med musslor i krämig sås och knaprig bacon

  1. Låter som ett smaskigt recept. Jag älskar musslor men har aldrig köpt på konserv och heller aldri lagat det till en pasta:) Hoppas du får en härlig söndag. Kram

    • foodelicious says:

      Jag har själv upptäckt musslor i konserv för ett tag sedan bara. Riktigt bra att ha hemma när man vill ha nått snabbt och gott! :)
      Kram tillbaka!

  2. Det här lät verkligen krämigt och gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>