Pasta med kyckling och portobellosvamp

En härlig och smakfull middag behöver verken vara krånglig eller ta lång tid att laga. Detta recept på pasta är enkelt och med den goda svampen portabello, grädde och en skvätt vitt vin blir det en läcker maträtt alla dagar i veckan.

Portabellosvampen suger åt sig en hel del vätska så tillsätt lite mer grädde om du önskar mer sås till pastan. Prova dig fram!

Recept på pasta med kyckling och portabellosvamp:

2 portioner

1 paket färsk pasta, t ex tagliatelle

ca 250 g kycklingfilé

2 st portabellosvampar

1 st schalottenlök

1 st vitlöksklyfta

2 dl grädde

2 msk vitt vin

nymald svartpeppar

salt

färsk persilja

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Skär kycklingfilén i små bitar och stek i lite matolja el. olivolja tills dem får lite färg.
Finhacka schalottenlök och vitlök och stek ihop med kycklingen i nån minut, sänk värmen på spisen till medel.
Skär svampen i småbitar och tillsätt i stekpanna. Stek i ett par minuter och rör om då och då.
Häll på grädden och det vita vinet. Låt såsen koka försiktigt i 5-6 minuter. Smaka av med nymald svartpeppar och salt.

Blanda såsen med kycklingen och portobellosvampen tillsammans med pastan och fördela på två tallrikar. Strö hackad persilja över.

Tips: riv lite parmesanost över också!

This entry was posted in Kyckling, Pasta, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Pasta med kyckling och portobellosvamp

  1. Ibland när det är snävt om tid så är det tur det finns rätter som snabbt går att sno ihop!. Det ser och låter riktigt smaskigt det där!
    // Tina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>