Pasta med gravad lax och sparris

En fräsch pastarätt som är enkel att göra. Rivet citronskal i rätten ger mer smak än bara själva saften. Man kan med fördel använda färsk pasta om den ska ätas direkt.





Receptet:

2 portioner pasta

200 g gravad lax

6 st sparrisar

6 st cocktailtomater

1 st vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1/2 dl créme fraich

1 msk citronjuice

rivet skal från ca en halv citron, vältvättad

persilja


Koka pastan enligt förpackningen.
Skär sparrisen i mindre bitar och bryn dem lätt i lite olja på en stekpanna.
Häll av vattnet från pastan och lägg över de i en stor bunke eller kastrull. Häll ner olivolja och blanda runt.
Rör ihop créme fraich, pressad vitlök, citron juice och skal och blanda ner i pastan. Vänd i sparrisen och tomaterna försiktigt.
Lägg upp på två tallrikar och toppa med skivad lax och persilja.

This entry was posted in Fisk & Skaldjur, Pasta, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>