Pasta med champinjon- och ostsås

Snabb pastarätt med en härligt krämig champinjon- och ostsås. Välj gärna en pasta sort som fångar upp såsen på bästa sätt.

Receptet:

2 portioner

2 portioner pasta

2 st schalottenlökar

olivolja

4 st stora champinjoner

2-3 st vitlöksklyftor

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

2 msk philadelphiaost

1/2 dl finriven parmesanost

+ mer till garnering

salt

svartpeppar

cayennepeppar

Koka pastan enligt förpackningen tills den är al dente.
Finhacka schalottenlök och skiva champinjonerna tunt. Fräs löken i olivolja tills den blir lätt genomskinlig.
Lägg i champinjonerna och stek dem i några minuter. Pressa ner vitlök. Tillsätt creme fraiche, grädde och philadelphiaosten och rör om. Låt såsen koka upp sakta på svag värme. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt, peppar och en nypa cayennepeppar.
Hälla av vattnet från pastan och blanda ner såsen i kastrullen med pastan. Lägg upp på tallrikar och strö mer parmesanost över.

This entry was posted in Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>