Parmesanscones

Det är så otroligt gott med nybakade scones på helgen till en sen frukost. Detta recept ger ca 8 underbara scones. Fyll dem med ännu mer skivad ost och lite pålägg. Servera med färsk frukt och apelsin juice. Visst låter detta som en kanon frukost!

Receptet:

2 dl grahamsmjöl

7 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 dl mjölk

75 gram smör

1 dl riven gulost, välj gärna smakrik

1/2 dl riven parmesanost

Blanda alla torra ingredienser och den gula osten (inte parmesan, inte ännu..) i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner i bunken.
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör ihop, tills du kan forma till en deg.
Klicka ut delar (valfri storlek) på ett bakplåtspapper (blöt händerna i vatten så klibbar inte smetens sig fast och du kan enkelt forma bullarna).
Platta till lite med handflatan och strö över riven parmesanost.
Grädda i 250 grader i 10-12 minuter, beroende på storleken.

This entry was posted in Recept, Scones and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>