Parmesankorgar med räkor & löjrom

En lyxig och enkel förrätts idé som garanterat uppskattas av gästerna. Det viktiga att tänka på när man gör parmesankorgar är att inte låta dem stelna på pannan annars formas dem inte till korgar. Så var ganska noga med att hänga dem över glaset vid rätt tidpunkt.





Blanda räkor med lite cream fraiche och smaka av med salt och peppar. Fördela i korgarna och dekorera med skivat ägg, löjrom och gräslök.

Riv parmesanost grovt.
Värm en stekpanna och strö ut osten i runda former på pannan. När all osten är smält, ta pannan från spisen och låt stå i ca 30 sekunder.
Peta försiktigt upp osten med hjälp av en spade och lägg ovanpå ett upp och ner vänt glas och låt hänga ner så att en korg formas.

Ner korgarna svalnat helt och stelnat, fyller du dem.

This entry was posted in Fisk- & skaldjursförrätt, Förrätt, Ostförrätt, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>