Parmesan- och örtpanerad kyckling

En panering på färskriven parmesanost och en massa olika örter resulterar till en smakrik och parmesan och örtpanerad kyckling. Kryddrikt och knaprigt!

Receptet:

3-4 portioner

1 st påse kycklinglårfilé


pannering:

3 msk Örtkryddor Provencale

1 dl parmesanost, färsk

1 dl ströbröd

2 st ägg

mjöl

salt och peppar


Förbered paneringen:
Tina upp örterna (räcker att man lätt hackar bort isklumparna). Riv parmesanosten fint och blanda med örterna och ströbröd i en tallrik.
Vispa lätt ihop ägg i en djup tallrik.
Häll mjöl i en tredje tallrik.
Banka ut kycklingen. Lägg lårfilé bitarna bredvid varandra i en plastpåse och slut den. Banka bitarna så dem blir platta och ganska tunna, men inte för tunna.
Vänd påsen och banka andra sidan lätt.
Vänd varje kycklinglårfilé i mjöl, ägg och sedan i paneringen.
Låt dem vila ca 10, så paneringen stelnar lite.

Värm en stor stekpanna med matolja till medelvärme och stek kycklingen ca 4 minuter per sida, tills den har en djup gyllene färg.
Servera till matvete eller bulgur.

This entry was posted in Kyckling, Recept, Såser & Röror and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Parmesan- och örtpanerad kyckling

  1. Parmesanost gillar vi skarpt, kyckling likaså så detta måste ju passa oss perfekt!

  2. SusanneSj says:

    Vad gott det ser ut.

  3. Har ju parmesanost i kylen, kanske skulle ta och testa detta mumsiga recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>