Pannbiffar med fetaostgratinerad potatis

Klassiska pannbiffar kryddade med timjan får ett härligt lyft med fetaostgratinerad potatis. För smaklökarnas skull ingår även en palsternacka i detta recept och tillför lagom med sötma.

Morotstzatziki är väldigt gott till!



Receptet:

ugn: 220 grader

pannbiffar:

350 g blandfärs

1 vitlöksklyfta

1 st ägg

1/2 dl ströbröd

1 msk kalvfond

1 msk grädde

2 tsk timjan, torkad

salt och peppar



fetaostgratinerad potatis:

4 st potatisar

50 g fetaost

1 st vitlöksklyfta

1 tsk timjan, torkad

peppar

olivolja

1 st palsternacka

Rör ihop färsen med pressad vitlök, ägg, ströbröd, kalvfond, grädde, timjan, salt och peppar. Forma till små pannbiffar och låt vila en stund.
Stek dem i lite rapsolja på medelhög värme till dem får en fin brynt färg och är genomstekta.

Koka potatisen med skalet på i lätt saltat vatten. Potatisen ska inte vara mjuk utan fortfarande en aning fast. Häll av vattnet och dela potatisen på längden. Lägg den med skalet ner i en smord ugnsfast form.
Skala palsternackan, dela i klyftor och lägg i formen.
Mosa fetaosten med gaffel. Pressa ner vitlök och tillsätt timjan och svartpeppar. Rör ihop.
Strö fetaosten över potatisen och palsternackan. Ringla över olivolja och gratinera i ugnen, ca 10 minuter.

This entry was posted in Köttfärs, Potatis, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pannbiffar med fetaostgratinerad potatis

  1. Jag älskar pannbiffar! Den där pimpade potatisen låter som ett alldeles ypperligt tillbehör!

  2. Yasemin says:

    Låter himla gott med fetaost på. Och palsternacka låter spännande. Gott gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>