Panerad kotlett med blomkåls- och spenatmos

Den klassiska maträtten panerad kotlett med potatismos kan bytas ut mot blomkåls- och spenatmos för att få variation och en nyttigare middag. Moset blir färggladare och näringsrikare tack vare spenaten och härligt luffig och smakfull.
Servera gärna med färska grönsaker till.

Receptet:

panerade kotletter:

2 s kotletter

1 s ägg

ströbröd

paprikakrydda

salt

svartpeppar

rapsolja


blomkåls- och spenatmos:

1 st litet blomkålshuvud

mjölk

100 g spenat (fryst)

ca 1 dl creme fraiche

salt

peppar

Vispa ägg med lite paprikapulver, salt och svartpeppar i en djup tallrik. Häll upp ströbröd i en plan tallrik.
Doppa först kotletterna i ägget och panera sedan i ströbrödet. Lägg åt sidan och låt vila under tiden stekpannan med rapsolja värms till strax över medelvärme.
Stek kotletterna tills de är genomstekta och fått en fin gyllenbrun färg, tiden kan variera beroende på kotlettens tjocklek.

Dela blomkålen i mindre bitar, lägg i en kastrull och häll på mjölk, bara så den precis täcker blomkålen. Släng i en nypa salt. Koka blomkålen sakta tills den är mjuk, ca 10 minuter. Passa kastrullen då mjölken gärna stiger och kokar över.
Tina spenaten och blanda med creme fraiche i en mindre kastrull. På svag värme koka upp och samka av med salt och peppar.
Mosa blomkålen med en potatismosare och rör sedan ihop med spenatsåsen till en luftig mos.

This entry was posted in Grönsakstillbehör, Kött, Recept. Bookmark the permalink.

One Response to Panerad kotlett med blomkåls- och spenatmos

  1. Martina says:

    Det där moset ser spännande och färgglatt ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>