Pancettalindade kycklingrullar

Pancetta är Italiensk bacon och säljs i delikatessavdelningen i matbutiken. Den passar bra väldigt bra till kyckling.
Dessa kycklingfilé rullar har smaksats med rosmarin, använd gärna färsk rosmarin.

Receptet:

ugn: 220/200 grader grilleffekt

3 st kycklingfiléer

salt

svartpeppar

rosmarin

12 st pancettaskivor

Dela kycklingfilén i mitten till två tunnare skivor, då får du 6 st kycklingfiléer. Lägg på en skärbräda med dubbelvikt plastfolie över och banka ut filéerna lätt på bägge sidorna. Salta, peppra och krydda med rosmarin.
Lägg ut pancettaskivorna på längden lite omlott två och två. Lägg en filé ovanpå och rulla ihop. Stick in en tandpetare och lägg i smord ugnsform.
Gör så med alla kycklingfiléerna och ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Börja med 220 grader tills pancettan fått lite färg och sänk sedan till 200 grader.

This entry was posted in Finmiddag, Kyckling, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Pancettalindade kycklingrullar

  1. Fia says:

    Ååå det såg/låter jätte gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>