Pajdegs tips

  • Genom att tillsätta äggula i degen får du en fylligare smak och den blir mer elastisk.
  • Gör pajdegen nyttigare genom att byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl eller dinkelmjöl.
  • Blanda i färska kryddor så som timjan, rosmarin eller basilika som passar fyllningen i pajen.
  • Kavla ut degen först och lägg den sedan i formen. Klipp bort kanterna som hänger över och tryck ner degen ordentligt mot kanten av formen. Då undviker du att den kasar ner under förgräddningen. Blir det en del deg kvar från dem bortklippta kanterna kan du forma strimlor eller mönster att placera ovanpå pajen etter att du fyllt den.
  • Täck pajkanterna med folie för att undvika att dem bränns.
This entry was posted in Tips i köket. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>