Pajdeg

Detta pajdegsrecept är ett hälsosammare alternativ, men du kan givetvis byta ut grahamsmjölet till vanligt mjöl (alltså totalt 3 dl vetemjöl)





Receptet:

1 st paj

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

150 g smör

3 msk kallt vatten


Blanda mjölet och smör med fingertopparna i en bunke till en gryning massa.
Tillsätt vatten och och knåda snabbt ihop det till en deg.
Du kan antingen trycka ut degen i en ugnssäker form eller först kavla ut degen på mjölat bord och sedan trycka ner den i formen och klippa av det som hänger utanför kanterna.
Nagga degen med en gaffel och låt den vila i kylen i ungefär 30-60 min. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, på 200 garder.

This entry was posted in Matpajer, Recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>