Örtkryddad kyckling i vitt vin

Var beredd på en ordentlig smakupplevelse! Saftigt kött, knaprigt och kryddigt skinn.

Receptet:

2 portioner

ugn: 200 grader

2 st kycklingklubbor

1 st vitlöksklyfta

1/2 msk timjan

1 tsk rosmarin

1/2 st citron, skal och saft

1 msk olivolja

1 msk honung

flingsalt

1/2 dl vitt vin

Blanda pressad vitlök, timjan, rosmarin, olivolja, honung och citronskal och saft i en mortel. Stöt och mosa allt tillsammans.
Klappa in blandningen runt hela kycklingen och lägg ner i smord ugnssäker form. Strö över flingsalt.
Häll vin i botten av formen och täck formen med aluminiumfolie. Ställ den i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Ös på med vätskan i formen några gånger under grillningen. Ta av folien efter 30 minuter och låt kycklingen få färg.

This entry was posted in Finmiddag, Kyckling, Recept and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>