Orientaliskt ris

Ris med orientaliska kryddor och fin färg. Passar bra till rätter som
t ex Tandoorikyckling, Köttbullar i Thaigryta eller Indisk kycklinggryta.

Receptet:

1 st gul lök

1 st vitlök

1 tsk riven ingefära

1 st kanelstång

1/2 tsk spiskummin

salt

1 msk smör

2 1/2 dl vatten

1 1/2 dl jasminris

Skölj riset väl tills vattnet är nästan klart.
Skala och finhacka löken, pressa vitlök och skala och riv ingefäran. Värm upp en kastrull med smör och fräs i någon minut. Tillsätt kryddorna, rör om och sänk värmen till medel och fräs i ytterligger en minut.
Rör ner riset och tillsätt vatten och salt. Sätt på locket och låt allt koka i 10 minuter på svag värme.
Ta av kastrullen från spisen och låt vila under lock en stund, 5-10 minuter.

This entry was posted in Recept, Ris Bulgur mm. and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>