Omelett med Champinjonfyllning

Ett mer spännande sätt att göra omelett på är att fylla den och vika in kanterna. Gott och krämigt!

Receptet:

4 st ägg

2 dl vispgrädde

1/2 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1/2 msk olja

fyllning:

100 g champinjoner

1/2 st gul lök

1 dl parmesanost

10 g smör

salt och peppar

Hacka champinjon och lök fint, bryn i smör på stekpannan i ca 2 minuter tills det blir mjukt. Vänd ner parmesanosten, spara lite till garnering, salta och peppra. Ställ åt sidan eller häll över i en liten skål så länge.

Mät upp ägg, grädde, salt och peppar i en skål, vispa ihop luftigt och poröst.
Värm en liten stekpanna med olja och häll ner halva smeten.

Lossa omeletten från kanterna med hjälp av en stekspade (i plast så du inte skadar pannan). När omeletten börja stelna något men fortfarande är lös i mitten lägg hälften av fyllningen i mitten.
Fortsätt att lossa den från kanterna tills du kan vika in dem mot mitten från två håll. Vicka gärna pannan och skaka lite så den lättare förflyttas och viks in.
Passa så den inte bränns vid i botten. Omeletten är klar när kanterna som vikts in fastnat och mitten är fortfarande lite rinnig. Toppa med lite färskriven parmesanost.
Gör samma sak med resten av smeten omeletten, om du har två små stekpannor kan du göra båda omeletterna samtidigt.

This entry was posted in Ägg, Frukost & Brunch, Recept, Vegetariskt and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Omelett med Champinjonfyllning

  1. Pingback: Nyttigt med ägg - Näringsinnehåll, Recept med ägg | Foodelicious.se - Delikata Recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>