Naanbröd

Naanbröd är ett måste på det indiska matbordet och väldigt gott att skopa ur grytor med. Detta goda recept på Naanbröd delas med glädje!

Receptet:

50 g jäst

1 dl mjölk

2 dl matyoghurt

2 msk olivolja

1 tsk salt

2 tsk socker

2 st ägg

400 g vetemjöl

100 g durumvete

Värm mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt). Smula jäst i en bunke och häll mjölken över och rör ut.
Rör ner matyoghurt, olivolja, salt, socker och ägg (lätt vispade).
Sikta mjölet i en skål och tillsätt i degspadet. Arbeta ihop till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 1 1/2 timme.

Knåda degen och dela i 6 delar. Forma till runda bullar och kavla ut dem något.
Hetta upp en stekpanna ev. med lite olivolja och stek brödet i pannan 2-3 minuter per sida.
Ät det goda naanbrödet direkt!

Tips!
Man kan även bred på lager matyoghurt på naanbrödet (se bilden i collaget) och sedan grädda i ugnen istället, 250 grader i ca 10 minuter.

This entry was posted in Bröd/Matbröd and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Naanbröd

  1. har länge tänk göra naanbröd men det har inte blivit av, ser gott ut så jag får nog ta och göra det snarast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>