Mustig Karrégryta

Mör, mustig och smakfull gryta. Gott till kokt potatis, ris eller pasta.

Receptet:

300 g fläskkarré, benfri

1 st röd lök

2 st vitlöks klyftor

en bit röd chili (beror på hur mild/stark du vill ha grytan)

1 st oxbuljong tärning

1 st stor morot

100 g haricots verts

1 msk + 1/2 dl vatten

1 dl rödvin

Bryn hackad lök, vitlök och chili snabbt i en lite kastrull och tillsätt sedan 1 msk vatten och mjölet. Vispa runt så att inte klumpar bildas. Ta av från plattan.
Skär eller strimla karrén i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en gryta eller stor tjockbottnad kastrull och bryn köttet tills det får fin färg. Häll över lök, vitlök och chili blandningen.

Häll ner vin, 1/2 dl vatten och smula ner buljongtärningen och låt småputtra lite.
Skär moroten i avlånga skivor och skär haricots verts i mindre bitar, släng ner i gryta.
Sätt på locket och låt puttra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

This entry was posted in Grytor & Soppor, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>