Musselpasta med vitvinssås

Bandpasta med musslor, schalottenlök och vitlök i en krämig vitvinssås. Toppa gärna med grovriven parmesanost.

Receptet:

2 portioner färsk pasta

2 st schalottenlökar

1 st vitlöksklyfta

olivolja

3-4 st stora champinjoner

2 dl grädde

1/2 dl vitt vin

salt

peppar

cayennepeppar

250 g musslor (på burk)

parmesanost

Koka pastan enligt förpackning.
Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftan. Fräs på medelvärme i olivolja. Skiva champinjonerna och stek dem tillsammans med löken.
Häll på grädde och vitt vin, låt såsen koka sakta och tjockna lite. Smaka av med salt, peppar och en nypa cayennepeppar.
Låt musslorna rinna av och tillsätt dem i såsen. Sjud såsen under locka i 3-4 minuter.
Lägg upp pastan i två djupa tallrikar och häll musselsåsen över.
Garnera med grovriven parmesanost.

This entry was posted in Alla hjärtans dag, Finmiddag, Fisk & Skaldjur, Pasta, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>