Morotskaka

Vilken ljuvlig morotskaka!

Detta recept på morotskaka är en nyttigare variant av morotskaka, gjort på dinkelmjöl och mindre socker. Morotskaka utan valnötterna är givetvis ett alternativ om man inte tål dem.

En saftig morotskaka till fika med gott kaffe är aldrig fel. Ta del av detta goda recept på morotskaka. Baka och njut!

Receptet:

ugn: 175 grader

3 st ägg

1 dl strösocker

2 msk flytande honung

1 dl rapsolja

2 dl dinkelmjöl

1 tsk ingefära, malen

1 tsk kanel, malen

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

2 tsk bakpulver

5 dl riven morot

1 dl valnötter, hackade

glasyr:

200 g philadelphia ost

2 msk flytande honung

1 msk citronsaft

1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg, socker och honung poröst med elvisp. Tillsätt olja i en tunn stråle medan du fortsätter att vispa.
Blanda alla torra ingredienser i en liten skål och tillsätt lite i taget i äggsmeten.

Vänd ner riven morot och slutligen valnötter och blanda försiktigt.
Smörj en rund form med avtagbara kanter, häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
Låt svalna.

Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred den över morotskakan.

This entry was posted in Mjuka kakor, Påsk, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>