Morots- & Äppletzatziki

Morotstzatziki passar ju utmärkt till t ex grillat kött, grillad kyckling och pannbiffar. Men med rivet äpple i tzatzikin blir den något sötare och är en god variant för den som vill testa något nytt.

Receptet:

1 st morot

1 st rött äpple

1-2 st vitlöksklyfta

2 dl yoghurt

salt och peppar

Skala och riv moroten och äpplet. Pressa ut vattnet från äpplet, annars blir tzatzikin rinnig och lös.
Blanda med yoghurt. Pressa ner vitlök och smaka av med lite salt och gärna nymald peppar. Ställ tzatzikin inplastad i kylskåpet fram till servering.

This entry was posted in Recept, Såser & Röror and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>