Mini-Ostpajer med kräftor

Små ostpajer på västerbottenost toppade med smakrika kräftstjärtar. Passar utmärkt som förrätt eller på buffén.

Har man inga minipajformer hemma kan man använda muffinsplåten eller små folieformar.

Receptet:

6 portioner

ugn: 200 grader

2 st ägg

1 1/2 dl creme fraiche

2 dl västerbottenost

2 st sparris

salt

svartpeppar

smör


1 st burk kräftor i lake

1/2 st avokado

Vispa ihop ägg och creme fraiche. Riv osten och skiva sparrisarna tunt (glöm inte att bryta av ändarna).
Rör ihop allt men spara 1/2 dl riven ost. Salta och peppra.
Smörj små pajformar eller muffinsplåtformar ordentligt med smör.
Fyll formarna med smeten till 3/4.
Toppa varje paj med resterande ost. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Pajerna ska ha rest sig och fått lite färg.

Låt dem stå i sina former i 2 minuter, plocka sedan försiktigt ut dem medans dem fortfarande är varma och låt svalna helt.
Skala, kärna ur och hacka avokadohalvan
(Tips: låt kärnan sitta kvar i andra halvan och plasta in, då mörknar den inte lika fort).
Blanda med avrunna kräftor och toppa pajerna.

This entry was posted in Buffémat, Finmiddag, Förrätt, Förrättspaj, Midsommar, Ostförrätt, Recept and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mini-Ostpajer med kräftor

  1. Emmy says:

    De där såg bara för goda ut. Västerbottenost och kräftor är så gott ihop.

  2. Stina says:

    Jag håller med Emmy! Det är en riktig god kombination…speciellt för mig som älskar ost och kräftor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>