Middag för två

En middag för två kan exempelvis vara en romantisk middag med din käre eller en god middag med vänninan.
Oavsett kan man gott lägga ner lite extra på upplägget av maten i tallrikarna.

Upplägget

En gryta eller soppa kan du servera i en stor djup tallrik.

Till tapas rätter välj gärna en avlång tallrik och rada upp dem små portionerna.

Är det en rätt med t ex kött/kyckling/fisk, potatis,grönsaker och sås kan man bygga lite på stor tallriken. Lägg först upp potatisen och grönsakerna i mitten, sedan köttbiten lite halvt ovanpå och häll avslutningsvis såsen på ena änden av köttet och låt den rinna ner lite på tallriken.

Från vilken kultur är maten?

Ett exempel är om du väljer att servera exempelvis Thaimat kan du använda deras traditionella kännetecken i din presentation. I Thailand bland annat anväder dem ofta blommor som dekoration i både maten och på bordet.

Citrongräs är ett annat bra alternativ, toppa maten med långa strimlor av cirtongräs.

Skapa en stämning

Levande ljus är skapar alltid en avslappnad och skön stämning.

Blommor i mitten av bordet är ibland det enda som kvävs som dekoration. Långa snittblommor ger en elegant känsla medans små korta blomsterarrangemang ger en tjejig och jordnära känsla.

This entry was posted in Tema & Bjudningar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>