Mexikansk kyckling

Fixa egen kryddmix med mexikanska smaker som även ger kycklingen en fin gul färg. Kycklingen steker du enkelt i stekpannan med lite olja samt vatten som gör att köttet blir mört och saftigt.

Servera sedan kycklingen till färska grönsaker, lite riven ost, nachos och hemmagjord guacamole.


Receptet:

1 kg kycklingklubbor

1 msk rapsolja

1 dl vatten + ev. mer

kryddmix:

1 krm curry

1 krm spiskummin

1 krm paprika

1 krm koriander, mald

1 krm gurkmeja

1 tsk salt

Putsa kycklingklubborna från onödigt fett och dela i två delar.
Värm en stor stekpanna med rapsolja och bryn kycklingdelarna, 2-3 minuter per sida, tills de får en fin färg.
Under tiden gör du kryddmixen genom att blanda alla kryddorna och saltet i en liten skål.
Tillsätt vatten i stekpannan och sänk värmen på plattan till låg.
Krydda kycklingen i omgångar under stektiden och vänd den några gånger.
Stek kycklingen i ca 30 minuter, gärna under lock. Tillsätt lite mer vatten ifall botten på stekpannan skulle bli torrt.

This entry was posted in Halloween, Kryddblandningar, Kyckling, Recept and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Mexikansk kyckling

  1. Fia says:

    Ser/låter jätte gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>