Revben med chili-mango glaze

Marinerade revben ska ätas med händerna och glazen ska vara tjock, lite klibbig och härligt smakrik.
Denna glaze är lagom het med finhackad chili (glöm inte att ta med fröna) och god söt mango chutney. Ingefäran ger ännu mer sting, smak och hetta och apelsinen gör revbenen saftiga och delikata.

Recept på revben:

ugn: 220 grader grilleffekt

ca 1 kg revbensspjäll

1/2 dl mango chutney

1 msk riven ingefära

1/2 st apelsin

1 msk honung

1/2 st röd chili

2 st vitlöksklyftor

svartpeppar

salt

Riv skalet på en halv apelsin och pressa ur saften. Blanda med mango chutney, riven ingefära, honung, finhackad chili och pressad vitlök. Rör ihop till en glaze.
Skölj revbenen, från småben osv. och klappa torrt med hushållspapper.
Pensla ett lager glaze på ena sidan och lägg revbenen med den sidan upp i en ugnsform eller ett ungnsfat.
Grilla i ugnen ca 20 minuter och vänd, pensla på glaze på andra sidan och grilla färdigt, ca 15-20 minuter.

This entry was posted in Glaze & Marinader, Kött, Recept. Bookmark the permalink.

One Response to Revben med chili-mango glaze

  1. Fia says:

    Gott det ser ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>